Maohaigused sööme endale sisse. Ravimite söömine ja valimatu liigsöömine

allalaaditud-fail-5

Umbes 75 protsendil juhtudest on kõrvetised reflukshaiguse tunnuseks. Pikaajaline söögitoru limaskesta kokkupuude maohappega võib viia söögitoru limaskesta põletiku tekkeni. Kujunevad söögitoru limaskesta muutused võivad hiljem olla söögitoru vähi üheks tekkepõhjuseks.

Reflukshaiguse võimalikud tunnused lisaks kõrvetistele on ka neelamisraskused, hingamisteede vaevused, halb hingeõhk ja igemehaigused, hääle kähedus, kurgu- ja/või kõrvavalu. Reflukshaigus põhjustab erinevatel inimestel erinevaid vaevusi.

Haige, kellel kaasneb reflukshaigusega probleeme neelamisel, võib tunda kas ebamugavustunnet (düsfaagia) või valu neelamisel (odünofaagia) . Düsfaagiat kirjeldatakse kui tunnet, et toit jääb teel suust makku söögitorru kinni. Odünofaagia on terav rinnakutagune valu, mis tekib toidu neelamisel. Odünofaagia võib olla nii valulik, et patsient kardab süüa või pole võimeline sööma.
Reflukshaigusest põhjustatud rinnakutagune valu võib olla terav või tuim ning võib kiirguda kaela, kätesse ja selga.

Hingamisteede vaevused tekivad sellest, kui maost tagasi tõusnud mao sisu liigub nii kõrgele, et satub hingamisel kõrisse ja kopsu. Hingamisteede vaevuste hulka võivad kuuluda astma, krooniline köha, ärritusköha, pidev köhatamine ja bronhiit.

Suus võib reflukshaigus põhjustada süljeerituse suurenemist, igemete haigusi ning kaariest. Need on põhjustatud kokkupuutest maohappega. Vahel tekib ka halb hingeõhk.
Maohappe poolt põhjustatud kõrikahjustus võib tekitada hääle kähedust, kurgupõletikku ja -valu, surve- või takistuse tunnet kurgus. Happest põhjustatud kahjustus võib tekitada ka kõrvavalu.

Umbes pooltel reflukshaigusega patsientidel esinevad öised kõrvetised. Muidugi on siis uni häiritud.

Alustage korallivee joomisest, ja Musta pähkli lehtedest.
Ja ka keha läbi pesema-puhastama hakata

Refluks ja kurgumandlid

Organismi puhastamine
Põletikuvastane programm

Oled CORAL CLUB sõltumatu turustaja Agnes Kallit blogis. Soovitan koralliklubi tooteid, juhatan tervise tagasisaamise kavva. See on lihtne. Alusta koralliveest ja keha puhastamisest, toitmisest, ja jätka sellega. Küsi oma isiklikult soovitajalt agnes.kallit@gmail.com. Kauplus Tallinnas / Eesti e-pood

Vaata siit, millest soovitan alustada.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s