Kas sa magad lemmikloom kaisus? Ära tee seda enam, sest see võib tuua kaasa väga tõsiseid tagajärgi!

lillad jalad

Meie lemmikloomad kannavad kaasas väga palju erinevaid parasiite- nt kirbud, puugid, samuti inimesele väga raskeid haigusi põhjustavaid baktereid. Näiteks USAs 62% inimestest, kel on kassid ning 56%, kel on koerad, magavad oma lemmikloom kaisus. Sama trend on ka Prantsusmaal, Jaapanis, kui ka Hollandis.

Tervislikum on kõigile, kui lemmikloom magab oma pesas. Pesed ja hooldad teda. See on äärmiselt rumal jutt lemmikloomast, et ma ei saa teda pesta, sest ma pesen koera rasva maha, mis on talle kasulik. Samuti lapse immuunsus on tugevam kui koer lakub teda. Kui lemmikloom on teiega toas ning veel enam puutub kokku teie lastega ning magab kaisus, siis peab lemmiklooma regulaarselt pesema, käima samamoodi arsti juures, et ta ei ole nakatunud mõnda haigusesse.

Lemmikloomadelt kandub väga palju parasiite, haigusi inimestele. Lemmikloomad söövad teiste loomade või isegi inimeste väljaheiteid. Kui te musitate oma lemmiklooma, siis võite saada väga tõsise haiguse, millest te iial enam lahti ei saa. Tugevad bakteriaalsed soolte ning mao haigused, millest võib areneda edasi vähkkasvaja. Samuti puugid võivad kanduda lemmikloomalt inimesele.

Zooantroponoosid ehk antropozoonoosid on loomade nakkushaigused, millesse võib haigestuda ka inimene. Zooantroponoosid on zoonooside alaliik.

Zooantroponoosid on nt katk, marutõbi, puukentsefaliit.

Zooantroponooside alla kuuluvad ka helmintoosid ehk usstõved.

Mõningaid näiteid – Loomad nakatuvad tihtipeale kokkupuutel metsloomadega, surnud loomadega, väljaheidet süües. Järgmised haigused, mis kanduvad loomadelt inimestele.

 • Ussid – Kidaussid ja ümarussid, paelussid.
 • Dirofilaria immitis
 • Giardia on perekond protiste, mille liigid on loomade seedeelundite parasiidid. Nad levivad ühelt loomalt teisele kas otsese kontakti kaudu nakatunud looma või inimesega või vee kaudu, sattudes sinna väljaheitega. Inimesed võivad nakatuda ka reostatud vees ujumisel.
 • Cryptosporidium – põhjustab kõhulahtisust koertel, kassidel, närilistel, vasikatel ning kandub loomadelt ka inimestele.
 • Toksoplasmoos – Umbes 40% inimestest USAs on kokku puutunud selle haigusega. Kassid levitavad seda haigust.
 • Lääne-Niiluse viirusHaigus põhjustab ajupõletikku või entsefaliiti. Loomadelt inimestele.
 • Parapoxvirus –  põletikku ja koorikud, huultel, ninasõõrmetel, mädanikuline. Paraneb kuus kuni kaheksa nädalat ilma ravita.
 • Herpesviirus
 • Hantaviirus – levib närilistelt loomadele ja loomadelt inimestele. Inimestele põhjustab eluohtlikku kopsupõletikku, turset, verejooksu, palavikku, neerupuudulikkust. 
 • Salmonelloos – soolestiku bakter. Kõhulahtisus, krambid. Kuid nõrga immuunsuse korral imikutele ja inimestele eluohtlik.
 • Shigella flexneri – soolestiku bakter, mis põhjustab kõhulahtisust inimestel.
 • Pastörelloos – silmapõletik, lümfidega probleeme. Harva põhjustab kopsupõletikku. 
 • Kampülobakter on bakteriaalne haigus, mida põhjustab Campylobacter organismis. Märke sellest haigusest on kõhulahtisus, krambid, kõhuvalu ja palavik.
 • Streptococcus ja stafülokokid – silmapõletik.
 • Tuberkuloos
 • Katk
 • Puugihaigus
 • Psittacosis või ornitoos – gripisarnane haigus. 
 • Anthrax tingitud Bacillus anthracis’t, on haigus mis põhjustab mädanikke kätel.  
 • Leptospiroosi – põhjustab peavalu, oksendamist, lihaste valu, hepatiiti, meningiiti, neerupuudulikkust. 
 • Brutselloos – ehk Malta palavik. Põhjustab palavikku, väsimust, grippi.
 • Helicobacter pylori – soolte bakteriaalne haigus, mis põhjustab haavandeid ning hiljem vähkkasvajat.
 • Kassipalavik – gripi tunnused, probleemid lümfidega.
 • Q-palavik – Palavik, iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, halb enesetunne, valu rinnus. Põhjustab maksapuudulikkust, südamepõletikku.
 • Tulareemia – lümfide paistetud, palavik, lihasvalu, värinad. Halvematel juhtudel probleeme ajuga, südame ja luustikuga.

Kuna see artikkel on külvanud väga palju pahameelt, siis selgitan natukene tagamaid. Need andmed ja see informatsioon pole võetud kuskilt taevast. Nimelt olen otsinud Vikipeediast kõik need haigused üles, mida võivad põhjustada meile lemmikloomad, kui nende hügieeni eest ei hoolitseta. See kõik ei õhuta kuidagi vaenu lemmikloomade, eriti siis kasside ja koerte vastu, vaid pigem, hoolitsege nende eest. Kassid koerad on ju meile kõige lähemal olevad. Nemad samamoodi vajavad tähelepanu ja hoolitsemist nagu igaüks meist. Sest nemad ei saa ise õhtuti või hommikuti dušši all käija ning hambaid pesta. Te ei pruugi seda märgata, kellega teie lemmikloom kokku puutub või mida sööb. Te võite võtta kõik need haigused ette ja panna Vikipeedias otsingusse ja te näete, et osad on inglisekeelsed artiklid ja mõned üksikud on eesti keelsed. Lugege! Ma kordan veel, need haigused ja see probleem on võetud sealt. Kuna ma ei kasuta mitte ühtegi muud allikat kui kirjutan nõnda tõsist artiklit.
Maal võibolla tõesti pole mingit ohtu, kuid siiski. Samuti täna meie linnatänavad ei ole enam nii puhtad. Autod, tehnika, see saastatus on palju palju suurem kui see oli vanasti. Ka vanasti ei teatudki nendest haigustest midagi. Neid tuuakse meie riiki sisse, kas siis toodetega, inimesed ise jne.

Siiralt vabandan, kui olen tekitanud kelleski pahameelt! See polnud kindlasti eesmärk.

Autor: Reilika Nestor 07.05.2016 kell 09:55
Femini.ee

Hüvasti parasiidid!  Pararasiitide elusalt välja ajamise kuur täiskasvanutele
Puugid ka ei taha sind! Kuidas end puukide eest hoida
Lastele jõuduandev parasiitide väljaajamise kuur

Oled CORAL CLUB sõltumatu turustaja Agnes Kallit blogis. Soovitan koralliklubi tooteid, juhatan tervise tagasisaamise kavva. See on lihtne. Alusta koralliveest ja keha puhastamisest, toitmisest, ja jätka sellega. Küsi oma isiklikult soovitajalt agnes.kallit@gmail.com.
Kauplus Tallinnas / Eesti e-pood

Vaata siit, millest soovitan alustada.

2 kommentaari “Kas sa magad lemmikloom kaisus? Ära tee seda enam, sest see võib tuua kaasa väga tõsiseid tagajärgi!

 1. Velda juuni 16, 2019 / 3:14 p.l.

  See on tõsi! Mida rohkem mugavusi, lilli / eriti vaasis /, lemmikloomi… ,seda rohkem kummitab meid allergia ja selle tagajärjel kaotab organism oma loomuliku immuunsuse, sellega anname ise rohelise tee bakteritele, pisikutele, riketsiatele, eriti coli kepikestele, papilloomviirustele, cokkviirustele ja tuhandetele enneolematutele haigustekitajatele võimaluse teha “pesa” meie organismi, et rõõmsal meelel maha murda meie organismi kaitse…🙏 … ja inimene ise annab võimaluse meie endi hävitamiseks

  Meeldib

 2. Velda juuni 16, 2019 / 3:26 p.l.

  Et kaitsta ennast, meie lapsi, kogu universumi, siis lase end vaktsineerida ja vaktsineeri oma lapsed, lapselapsed, lapselapselapselapsed jne. , lilled jäta kasvama ja loomad oma looduse poolt antud seaduslikule kohale., ära raiu metsi valel ajal ja iga raiutud puu asemele istuta uus…

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s