Organismi puhastusprotsess, sellest taastumine ja hilisem kaitse

Organismi puhastusprotsess

Puhastamise käigus on soovitatav osaliselt või täielikult nälgida, sest nälgimine stimuleerib ainevahetust ja immuunsüsteemi. See aitab kaasa organismi puhastusprotsessile ja tervendamisele.

Meile optimaalseim variant on nn mahlaga nälgimine. Sellise nälgimise ajal ei tarvitata tahket toitu. Tarvitatakse üksnes värskeid naturaalseid puu- ja köögiviljamahlu või taimeteesid ja -keeduseid. Mahladega paastumine soodustab vaimuselgust ja energia juurdevoolu toksiinide õigeks väljaviimiseks.

Arvestades, et mahlad, taimeteed ja ravimtaimed on rikkad vitamiinide, mineraalide, aminohapete ja looduslike suhkrute poolest, toetame sellega meie organismi energiat ja elujõudu. Värsked mahlad, sõna otseses mõttes, haaravad endaga kaasa “surnud” aineid ja viivad neid organismist välja.

Seejuures me laseme seedesüsteemil puhata, sundimata seda tahket toitu seedima, lõhustama ja liigutama. Pealegi värsked mahlad aitavad taastada erituselundite – maksa, neerude, kopsude ja naha – funktsioone.

Puhastusprotsessis vabaneb seedetrakt liigsest limast, vanadest roojamassidest, rakkude elutegevuse jääkidest ja anorgaanilistest mineraalainete ladestustest. Pärast toksiinide ja kõvastunud lima väljaviimist hakkavad kõik elundid tööle intensiivsemalt ja kergemalt.

Aitamaks organismil toksiine väljutada, on vaja lisaks mahladele juua palju vett (1,5-2 liitrit päevas). Kuuma ilmaga on vaja vee kogust suurendada 3 liitrini.

Puhastusprotsessis on vaja aidata organismil ja närvisüsteemil toime tulla toksiinide väljutamisega seotud koormustega. Selles võivad abiks olla hingamisharjutused ja kehalised harjutused.

Hingamisharjutused avaldavad närvisüsteemile ja kogu organismile tervikuna lõdvestavat ja harmoniseerivat toimet, suurendades sellega puhastusprotseduuride head mõju ning aidates vabaneda negatiivsetest emotsioonidest. Hingamisharjutusi tehakse toolil istudes. Seejuures on vaja hoida selga sirgelt, tooli seljatoele toetumata ning sulgeda silmad ja lõdvestuda.

1. Parema käe pöial asetada paremale ninasõõrmele, keskmine ja nimetu sõrm aga vasakule sõõrmele, seejuures võib käe toetada rinnale, mitte aga tooli seljatoele ega lauale.

2. Suruda parem ninasõõre sõrmega kinni ja hingata läbi vasaku sõõrme välja, seejärel aga hingata vasaku sõõrme kaudu sisse (mitte sügavalt).

3. Keskmise ja nimetu sõrmega suruda kinni vasak ninasõõre ja hingata läbi parema sõõrme välja, seejärel aga hingata parema sõõrme kaudu sisse (mitte sügavalt).

4. Ülakirjeldatud meetodil hingata mitte kauem kui 5 minutit.

5. Seejärel on vaja käsi mitte alla lasta, sulgeda silmad, nõjatuda tooli seljatoele ja mitu korda sügavalt sisse hingata ja täielikult välja hingata.

Soolestiku tööd aitab teil stimuleerida järgmine harjutuste kompleks. Harjutusi on vaja teha regulaarselt. Igaühte neist korrata 10-15 korda.

1. Lähteasend – selili lamang, sirged jalad üles tõstetud. Tehakse jalgrattasõidu sarnaseid jalgade liigutusi. Harjutus treenib puusa- ja reielihaseid, kõhulihaseid, stimuleerib vereringet kõhuõõne piirkonnas.

2. Lähteasend – selili lamang. Haarata põlvest kõverdatud jala (või mõlema jala) ümbert kätega kinni ja suruda tihedalt vastu kõhtu, seejärel tagasi lähteasendisse. Harjutus stimuleerib soolestiku tööd, aktiviseerib vereringet kõhuõõne piirkonnas, puhituse korral aitab väljutada kõhugaase.

3. Lähteasend – selili lamang. Põlvest kõverdatud jalaga püütakse puudutada põrandat keha vastaspoolel, seejuures õlavöödet põrandalt tõstmata. Harjutus tugevdab selja- ja nimmelihaseid ning stimuleerib soolestiku tööd.

4. Lähteasend – seista põlvedele, toetudes peopesadele või küünarnukkidele, pea on langetatud. Istuda kordamööda tuharatele – vasakule ja paremale poole. Harjutus stimuleerib soolestiku tööd, puhituse korral aitab väljutada kõhugaase.

5. Lähteasend – nagu harjutuses 4. Jalad sirutatakse ja viiakse taha kordamööda, seljast nõtkudes. Harjutus tugevdab tuhara, ja seljalihaseid, aitab parandada vaagnaelundite vereringet.

Puhastumisprotsessi ajal on vaja osutada suurt tähelepanu nahale. Nahk on üks tähtsamaid toksiinide väljutamise organeid. Sarnaselt maksale ja neerudele on nahk võimeline transformeerima toksiine rasvlahustuvatest ühenditest veeslahustuvateks ühenditeks, mida saab organismist neerude kaudu välja viia.

Toksiinide naha kaudu väljutamist soodustab füüsiline koormus, saunaprotseduurid. See tähendab, higistades väljuvad naha kaudu toksiinid. Päevas võib koos higiga välja tulla kuni 450 g toksiine. Kuid see on võimalik üksnes juhul, kui poorid, mille kaudu higi eritub, on avatud. Poore avada on efektiivselt nahka puhastada aitab saun, kontaktdušš, harjamassaaž. Kõik need meetodid on laialt levinud ja neid on kirjeldatud paljudes raamatutes organismi puhastamisest. Me ei hakka neil üksikasjalikult peatuma.

Organismi taastumine

Teil tekkis küsimus – mida taastada, kui organism on puhastunud? Eelkõige on tarvis taastada koed ja need energiaga laadida. Kui organism on puhastatud ja korda tehtud, alustab ta enese taastamise ja uuendamise protsessi.

Sellel etapil on äärmiselt oluline toituda üksnes värsketest ja lihtsalt valmistatud toiduainetest, selleks, et organismi ebasoovitavate ainetega mitte üle koormata. Toiduratsioon peab sisaldama rasvu, kuid vähesel määral. Praetud toitu tuleb vältida. Parem on vältida alkoholi, kofeiini, tubakat ja suhkrut, kõiki lihaliike, eriti punast liha. Taastumisetapil ei maksa end täis süüa kõikidest mittesoovitavatest toiduainetest, mis tekitab seedetraktile suurimat kahju. Kannatab nii kõhunääre kui ka maks, mis lihtsalt ei tule toime koormusega. Tekib kõhuvalu, kõhukinnisus või -lahtisus, ägenevad gastriidid, koliidid jne. Kõige ohtlikum on reaktiivne pankreatiit (kõhunäärme põletik). Selleks, et seda ei juhtuks, tuleb süüa sageli, kuid väikeste portsjonitena. Vastasel korral te riskite kogu puhastumise efekti ära nullimisega.

Vaja on rohkem liikuda, piisavalt värskes õhus jalutada, ujuda, tantsida, tegeleda ükskõik millise teile sobiva füüsilise tegevusega.

Toetus (kaitse)

Pärast seda, kui te olete organismi edukalt puhastanud, taastunud pärast puhastumist, on vaja saavutatud tulemus kinnistada.

Eelkõige piirake toksiliste toiduainete ja jookide sattumist teie organismi. Võimalustmööda vältige väliste toksiinide sattumist oma organismi – töötage korterit remontides respiraatoriga, ärge suitsetage (passiivselt ega aktiivselt).

pizap.com14338755798121

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s