Meditsiin

Rasestumisvastased tabletid
Rasestumisvastased tabletid

Sa reegleid järgides kõik
Annused arvesta ja mõõda
Sa ettevaatlik ole, karda ohtu
Mille toob kaasa ravim,
Kui arstil valearvestus.
Ibn Sina (Avicenna)

Meditsiin ja ravimid avaldavad tugevat mõju meie organismile. Kahjuks pannakse sageli ebatäpseid, tihtilugu aga lihtsalt ebaõigeid diagnoose. Kui diagnoos pole pandud täpselt, siis vastavalt määratakse ka ravimid ebaõigesti. Uurimisgrupi juhataja doktor B. Pomeranets hoiatab: “Me ei tohi end petta, mõeldes, et ravimid tabavad alati märki nagu võlukuulid. Kahjuks tabavad nad koos sihtmärgiga ka teisi elundeid ja kudesid.”

Sageli järgime ajapuuduse tõttu paljude haiguste ravimisel põhimõtet: “Neelasin tableti alla ja jooksin edasi.” Kuid vähesed mõtlevad, milleni võib viia selline hoolimatu suhtumine oma tervisesse. Paljudel keemiliselt toodetud ravimitel on lisaks kasulikule toimele ka suur hulk negatiivseid mõjusid, mida meditsiinis nimetatakse väga ebamääraselt kõrvaltoimeteks. Tegelikult mõjuvad paljud ravimid kahjulikult seedetraktile.