Organismi saastumise 12 põhjust

Kõik põhjused saab taandada 12 peapõhjusele.

1. psühholoogia
2. dieet
3. joogid
4. BVSPjaAA
5. meditsiin
6. liikumine
7. traumad
8. pärilikkus
9. kahjulikud harjumused
10 bioenergeetika
11. ökoloogia
12. aeg

Psühholoogia

Miks psühholoogia? Me otsustame teiega ise, mida, kui palju, millal süüa ja millise kvaliteediga. Ise me otsustame enda jaoks, kas juua või mitte juua kasutuid, sageli aga ka kahjulikke jooke. Mõnikord me valime iseseisvalt oma organismi ravimeetodeid. Üksnes meie ise otsustame, kas me tahame risustada oma organismi tubaka ja alkoholi toksiinide ja mürkidega. Me valime teadlikult, kui tugevalt reageerida ühtedele ja teistele meie elus toimuvatele sündmustele.

Meie elu – see on katkematu füüsiline ja vaimne tegevus. Kui lisame siia emotsionalse ülekoormuse, saame elu, mis on stressidest üleküllastunud. Arvestades, et enamikus ühiskondades kultiveeritakse põhimõtet “24 tundi päevas, 7 päeva nädalas,” on raske pidada üha kasvavat neurootiliste ja psühholoogiliste probleemide hulka millekski ootamatuks. Stress põhjustab toksiinide ladestumist mitte ainult kehas, vaid ka meeles.

Kui paljud meist mõistavad, et isegi istuva töö korral põhjustab vaimne stress lihaspinget kogu päeva kestel, põhjustades füüsilist väsimust? Kas olete kunagi märganud, kuidas stressiseisundis on teil hambad kokku surutud või näo-, kaela-, seljalihased pinges?

Pidev, vaibumatu igapäevane rahutus – see on stressi kõige “mürgisem” vorm. Stressi-seisundis toodab organism teatud keemilisi aineid, mis kahjustavad immuunsüsteemi ning põhjustavad erinevaid haigusi. Stress hävitab aju närvirakke, mis toob kaasa mälu halvenemise, seksuaalfunktsiooni häireid ja südameinfarkti. Seedehäired (puhitus, kõhukinnisus, kõhulahtisus, maohaigused) – need on vaid mõned stressi tõttu tekkivad sümptomid. Pidev stress avaldub lisaks füüsilistele tervisehäiretele ka mitmete emotsionaalsete ja psühhosomaatiliste probleemidena. Need uuringud näitavad, et stress soodustab suure hulga haiguste teket, näiteks:

– südame-veresoonkonna haigused;
– seedetrakti häired;
– menstruaaltsükli probleemid;
– kaela ja selja spasmid;
– peavalud;
– unehäired ja unetus;
– raseduse katkemisi naistel.

Pidevad tänapäevaelu stressid toovad kaasa organismi kaitsevõime vähenemise, selle võimetuseni kõrvaldada “prügi” täielikult ja õigeaegselt, mis lõpuks viib organismi saastumiseni toksiinidega. Mitte asjata ei nimeta teadlased stressi “vaikivaks tapjaks”.
psychology-top

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s